Propagatorka idei umuzykalniania dzieci.

W moim odczuciu dzieci najpiękniej rozwijają się w kontakcie z muzyką. Uczyłam duże dzieci, obecnie to ONE mnie uczą. Rozmawiamy w języku MUZYKI. Dobrze, że tak jest.

Osiągnięcia

Absolwentka Akademii Muzycznej Fryderyka Chopina w Warszawie na kierunku wychowanie muzyczne. Posiada wieloletnie doświadczenie w pracy z dziećmi, prowadzi chóry dziecięco – młodzieżowe. Ukończyła roczny kurs Gordonowski „Improwizuję czyli audiuję” – skierowany do muzyków i nauczycieli muzyki. Od dwóch lat specjalizuje się w umuzykalnianiu niemowląt i małych dzieci, prowadząc zajęcia gordonowskie i organizując koncerty przeznaczone dla najmłodszych. Ukończyła kurs Tańce z dziećmi wg Klanzy.

Projekty muzyczne

Prowadzi chór dziecięcy „Bemolki”, a także chór seniorów. Organizuje i prowadzi koncerty i teatrzyki dla dzieci i niemowląt. Wielokrotnie jako juror brała udział w konkursach piosenki oraz festiwalach. Równocześnie prowadzi własny blog o muzyce na portalu Ego Dziecka. Jest redaktorem magazynu „Hey Kids”, a także autorką książeczki do nauki muzyki dla najmłodszych dzieci „Kontredans i grzechotka”.

Blog o muzyce na portalu Ego Dziecka